7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Nieuw: de Leontien van Moorsel Ride

Nieuw: de Leontien van Moorsel Ride

06 Januari 2019

Schitterende topsport en leuke activiteiten voor kinderen gaan al jaren hand in hand tijdens de zondag van de Wooning Zesdaagse. Van jeugdwedstrijden in de ochtend tot de Koos Kids Club van Roompot Vakanties, voor alle jongelingen is er wat te doen. Nieuw dit jaar is de Leontien van Moorsel Ride.

Wanneer je vier gouden olympische medailles hebt verzameld en negen wereldtitels (weg en baan), dan zal je zelden nog een vraag krijgen die niet al eerder is gesteld. Vandaag zou weleens zo’n dag kunnen zijn voor Leontien van Moorsel, die om 15.00 uur aanschuift bij de kids persconferentie. Ze deed zoiets al eerder. ,,Het gaat eigenlijk nooit over het wielrennen zelf”, vertelt ze lachend. ,,Word je er rijk van? Wat is je favoriete huisdier? Heb je al verkering? Dat soort vragen krijg je. Heerlijk. Kinderen zijn zo puur.”

Nederlands meest gelauwerde wielrenster is overigens niet naar Ahoy gekomen puur en alleen voor die persconferentie. Met de Leontien van Moorsel Ride, onderdeel van het diverse programma van Rotterdam Sporticonen, wil ze de jeugd in beweging krijgen. Letterlijk en figuurlijk.

,,Als ik terugdenk aan mijn jeugd, krijg ik een enorme glimlach op mijn gezicht. Het was een fantastische tijd, mede omdat sport daar een belangrijke rol in speelde”, vertelt ze. Met behulp van allerlei leuke activiteiten op wielen - zo ligt er een pump track (foto) - probeert ze de jeugd vandaag ook te enthousiasmeren voor de wielersport. ,,Het draait hierbij niet om topsporter willen worden, maar gewoon om plezier hebben. Mijn dag is al geslaagd als er een paar kinderen zijn die na afloop denken: dit wil ik vaker doen.”

TICKETS