7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Niki Terpstra vormt koppel met Thomas Boudat

Niki Terpstra vormt koppel met Thomas Boudat

04 Oktober 2018

Niki Terpstra met Franse wereldtopper Boudat in Wooning Zesdaagse van Rotterdam

Viervoudig wereldkampioen en Ronde van Vlaanderen-winnaar Niki Terpstra start in de Wooning Zesdaagse van Rotterdam aan de zijde van de Franse wegrenner én pistier Thomas Boudat. De Noord-Hollander is vanaf komend seizoen ploegmaat van de voormalig wereldkampioen omnium bij Direct Énergie en wil met de snelle 24-jarige coureur al vroeg in het jaar zijn eerste zege voor de Franse formatie binnenhalen. De Wooning Zesdaagse van Rotterdam vindt plaats van 3 t/m 8 januari 2019.


Terpstra, die aan de zijde van de Belg Iljo Keisse al driemaal zegevierde in de Wooning Zesdaagse van Rotterdam ziet in de jonge Fransman een gedroomde partner. 'Thomas is een van de beste baanrenners ter wereld, 'legt hij uit. 'Hij is rap en sterk en ik denk dat we zeker kans maken op de winst in januari. Daarnaast is het tof om meteen mijn visitekaartje af te geven voor mijn nieuwe team Direct Énergie. Als dat - zoals nu - met een ploeggenoot kan, is dat natuurlijk helemaal mooi.’ Wedstrijdleider Peter Schep is zeer tevreden met de komst van het Frans-Nederlandse koppel naar Rotterdam Ahoy. 'Niki wil zelf heel graag met Thomas rijden en wij zien als organisatie in hen ook een gouden combinatie voor onze Zesdaagse.’ Bij de Wooning Zesdaagse rijdt het team in de kleuren van sponsor Flanderijn.


Naast de komst van Terpstra-Boudat zijn volgende koppels nu bevestigd voor de 37e editie van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam: Lasse Norman Hansen - Niklas Larsen (DK), Kenny De Ketele - Robbe Ghys (BE) en het Nederlandse team Maikel Zijlaard-Nick Stöpler.

TICKETS