7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Theo Bos bij tegenstanders GPN/Provato Sprint Cup

Theo Bos bij tegenstanders GPN/Provato Sprint Cup

05 December 2018

Theo Bos bij tegenstanders Team NL GPN / Provato Sprint Cup
Vaderlandse wereldtoppers op de sprint moeten 'Best Of Europe' verslaan


Afgelopen weekend werd tijdens de wereldbekerwedstrijden in Berlijn weer duidelijk dat Nederland een gouden generatie sprinters op de piste heeft. De teamsprint won goud en Matthijs Büchli moest individueel alleen in de Australische wereldkampioen Matthew Glaetzer zijn meerdere erkennen. Al dit snelheidsgeweld van eigen bodem verdient natuurlijk een ijzersterke tegenstander tijdens de Wooning Zesdaagse en die heeft de wedstrijdleiding met team 'Best Of Europe’ nu gevonden.


De Duitser Maximilian Levy, Tomáš Bábek uit Tsjechië en de Belg Ayrton de Pauw gaan samen met 'onze’ Theo Bos de Nederlandse sprinttrein proberen uit de rails te rijden. Dat zal geen gemakkelijke klus worden, want in de Duitse hoofdstad lieten Nils van 't Hoenderdaal, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland al zien dat de formatie van bondscoach Hugo Haak nu al in bloedvorm is en deze stijgende lijn zeker zal willen voortzetten in Rotterdam tijdens de GPN / Provato Sprint Cup.


Wedstrijdleiders Michael Zijlaard en Peter Schep hebben dus lang gewikt en gewogen wie de wereldkampioenen het beste partij kunnen geven. 'Hierbij speelt ervaring een belangrijke rol, 'legt Schep de keuze uit. 'Levy en Bos zijn meervoudig wereldkampioenen en Bábek won al eens het EK keirin. De enige rookie in het gezelschap is De Pauw, maar dat is een jongen voor de toekomst met veel potentie, die wij in ons evenement graag de kans geven om zich te meten met de absolute top.’

TICKETS