7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Wie wint 1e Wooning Zesdaagse Trofee

Wie wint 1e Wooning Zesdaagse Trofee

02 Januari 2019

De cup met de grote oren, de kassei van Parijs-Roubaix en het gouden racket van het tennistoernooi in Antwerpen, menig sportevenement heeft een herkenbaar aandenken dat aan het einde wordt uitgereikt aan de besteigers van de hoogste trede van het ereschavot. Waar voorheen de winnaars in Rotterdam alleen konden zwaaien met de bloemen, lonkt tijdens de Wooning Zesdaagse, van 3 t/m 8 januari aanstaande in Ahoy, een nieuwe trofee. De strijd barst los, van 3 t/m 8 januari, in Rotterdam Ahoy. Wie gaat er met de eerste Wooning Zesdaagse Trofee vandoor?

 

Voor de hoofdsponsor was het lang gekoesterde wens om voor de Rotterdamse Zesdaagse een aansprekende ereprijs te ontwikkelen. Wim van Dijk, commercieel directeur Wooning: "De Wooning Zesdaagse wordt door vele renners gezien als één van de, zo niet de mooiste aller zesdaagsen. Het is er een die je wilt winnen en waarvoor je top zal moeten zijn om hem te kunnen winnen. Daar hoort een bokaal bij. Wij vinden het leuk dat wie die nu samen met organisator Rotterdam Ahoy hebben kunnen ontwikkelen. Wie hem wint, is mij om het even; de beste mogen winnen”. De nieuwe trofee maakte een ronde door Rotterdam, die werd vastgelegd op video.


Kanshebbers Wooning Zesdaagse 2019
Aan de start in Rotterdam Ahoy verschijnen diverse koppels die aanspraak kunnen doen op een podiumplaats en dus ook op de overwinning. Oud-winnaar Kenny De Ketele met zijn nieuw kompaan Robbe Ghys is een van de top-favorieten, maar ook het Nederlandse duo Yoeri Havik - Wim Stroetinga wordt door velen getipt. Net als de Direct Énergie-combine Niki Terpstra - Thomas Boudat. Maar er zijn meerdere kapers op de kust: de gelauwerde Denen Norman Lasse Hansen en Marc Hester, de Duitse baanspecialisten Grasmann - Reinhardt, de Spaanse oud-winnaars Torres - Mora of de Poolse talenten Psczolarski - Staniszweski. Voor het volledige rennersveld: www.wooningzesdaagse.nl/rennersveld.


Wooning Zesdaagse Trofee
Al sinds 1936 zijn Rotterdam en de Zesdaagse onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze langdurige en hechte relatie vinden we terug in de trofee. Als een Möbiusband wentelt de wielerbaan zich om een dukdalf. De band is een natuurkundige referentie naar versnelling en energie. De verwijzing naar havenstad Rotterdam is aanwezig in de vorm van de dukdalf, een term waar het scheepvaartverleden en de Hollandse geschiedenis samenkomen. De gewaagde en moderne vorm van de trofee sluiten prachtig aan bij de uitgesproken architectuur in Rotterdam. Energie, haven, geschiedenis, architectuur en het baanwielrennen komen samen in deze trofee. Een unieke trofee, waardig voor een uniek wielerevenement in Rotterdam.


www.wooningzesdaagse.nl 

TICKETS