7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Zes keuzes van Bryan Boussaer

Zes keuzes van Bryan Boussaer

07 Januari 2019

Bryan Boussaer (22) was de afgelopen twee jaren oppermachtig in de Hart van Holland Talents Cup, samen met Jules Hesters. Deze week debuteert hij met diezelfde koppelpartner in het eliteprogramma van de Wooning Zesdaagse.

De Hart van Holland Talents Cup winnen of laatste worden bij de elite?

,,Dan word ik toch echt liever laatste bij de elite. Ik rij voor het eerst een zesdaagse tussen de profs, en dan meteen hier in Rotterdam. Het niveau is veel hoger dan ik gewend ben, de sfeer op de tribunes is geweldig. Het doet pijn, maar vooralsnog is het fijne pijn. Het is alleen niet de bedoeling dat we laatste worden. We gaan er alles aan doen om dat te voorkomen. Lukt dat, dan mogen we gewoon al content zijn.”

Mario Boussaer de chefkok of Mario Boussaer de vader?

,,Oei, dat is een lastige. Hij kan het allebei heel goed. Maar dan ga ik toch voor hem als vader. Want daar is hij nog beter in. Ik heb het echt aan hem en mijn moeder te danken dat ik hier nu ben. Ze doen zoveel voor me, zorgen dat ik niets tekort kom. Ook qua eten. Mijn vader heeft zijn eigen brasserie. Joop Zijlaard (legendarische gangmaker tijdens de zesdaagse, red.) zou er nog een keer komen eten, maar dat is nog niet gelukt. Mijn vader had beloofd dat hij een keertje een paling voor hem mee zou nemen, dat is zijn specialiteit. Die krijgt hij vandaag.”

Schaafwonden of splinters?

,,Splinters. Die doen weliswaar veel pijn, maar als je ze eruit haalt, is het gedaan. Schaafwonden zijn vervelender, zeker wanneer je op de piste bent gevallen. Dan worden het brandwonden. Die plakken aan je lakens en zo, dat zijn geen fijne nachten. Ik ben al heel wat keren van mijn fiets gevallen. Vooral op de weg. Soms is het mijn eigen schuld, soms ook niet. Ik sta bekend als pechvogel. Heb ook vaak platte banden of andere materiaalpech.”

Met Jules Hesters op een kamer of alleen?

,,Met Jules. We hebben inmiddels al vaak samen op een kamer gelegen. En het is altijd gezellig. We hebben leuke conversaties, gamen op de Playstation of doen gewoon zotte dingen. Kussen naar elkaars hoofd smijten bijvoorbeeld. Wat me wel opvalt bij hem, hij slaapt heel veel. Altijd als hij ’s middags op de kamer is voor een koers, slaapt hij nog minimaal een uur. Ik heb minder slaap nodig dan hij.”

Call of Duty of FIFA?

,,Als ik alleen aan het gamen ben, speel ik het liefst online Call of Duty. Met meer mensen is FIFA leuker. Vorig jaar gingen we vaak bij Kenny De Ketele en Moreno De Pauw op de kamer FIFA spelen. Het is me nog nooit gelukt om een van hen te verslaan. En op de baan is het eigenlijk hetzelfde.”

Niki Terpstra of Kenny De Ketele?

,,Terpstra is een supercoureur. Hij won vorig jaar nog de Ronde van Vlaanderen, en is op de baan ook heel sterk. Hij rijdt deze zesdaagse weer zo makkelijk. Toch kies ik voor De Ketele. Ik heb altijd naar hem opgekeken. Toen ik jong was ging ik vaak bij de Zesdaagse van Gent kijken, daar reed hij toen al. Hij is wereldkampioen, Europees kampioen, heeft alle grote zesdaagsen gewonnen. Als Kenny iets écht wil, dan kan hij het ook. Daar heb ik heel veel respect voor. Ik kan nog heel veel van hem leren.”

TICKETS