7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Zes keuzes van Kenny De Ketele

Zes keuzes van Kenny De Ketele

05 Januari 2019

Kenny De Ketele (33) won vorig jaar met Moreno De Pauw 'eindelijk’ de Wooning Zesdaagse. Dit jaar hoopt een van de beste zesdaagse-renners van zijn generatie de titel in Rotterdam te verdedigen, dit keer met Robbe Ghys als partner.

Een koers rijden die je al hebt gewonnen, of eentje die je nog niet op je palmares hebt?

,,Dan kies ik voor een koers die ik al gewonnen heb. Alle moderne zesdaagsen heb ik na vorig jaar in Rotterdam binnen en mijn ambitie is daarom niet minder.”

Een zoon of een dochter?

,,Ik heb een dochter en euh… er komt een zoon aan. Dat is een primeur. Alleen de families wisten het nog. Maar we willen het niet geheim houden hoor. Als mensen het weten, kunnen ze de cadeaus daar alvast op aanpassen. Ik had zelf het gevoel dat het een meisje zou worden. En dat had ik super gevonden, want ik heb een hele goede band met mijn dochter. Maar dat zal met mijn zoon vast ook wel lukken. Dus het maakt me helemaal niet uit.”

Een hond of een kat?

,,Oei. Die hebben we ook alletwee. Maar ik denk dat ik toch voor de hond ga, omdat die al veel langer in ons midden is en het van jongs af aan ook mijn favoriete huisdier is. Maar sinds kort heb ik twee katjes. Die zijn geadopteerd, als het ware. We waren in Parijs voor de wereldbeker, en er liepen constant twee jonge straatkatjes rond in het hotel. Zij leefden van mensen die van het buffet wat eten meenamen, zoals ik. Het hotel wilde van ze af, dus ze waren blij dat ik ze wilde hebben. Jules Hesters en Bryan Boussaer (ook een koppel deze zesdaagse, red.) hebben ze uiteindelijk meegenomen naar België, omdat de katjes er niet waren toen ik vertrok. Daarom noemen we ze Jules en César, de roepnaam van Bryan.”

AA Gent of Club Brugge?

,,Haha, dat is een makkelijke. AA Gent. Club Brugge is de meest gehate voetbalploeg van het land, behalve dan in Brugge zelf. Ik ben opgegroeid in Gent, dat is de club van mijn hart. Als ik een andere ploeg naast Gent moest kiezen, zou ik voor Anderlecht gaan. Omdat het de andere grote rivaal van Club Brugge is, en omdat mijn verzorger hier in Rotterdam bij Anderlecht verzorger is. Ik heb via hem al een paar spelers persoonlijk ontmoet. En alle andere clubs verkies ik ook boven Brugge. Ze zijn nu twee keer kampioen geworden, brullen momenteel veel, maar binnenkort zal het weer stil zijn.”

Je Wooning Zesdaagse-shirt of de regenboogtrui?

,,De regenboogtrui gaat boven alles. Maar dit is mijn favoriete zesdaagse-shirt, omdat ik een goede band heb met de mensen van Wooning, hier in Ahoy de teamsponsor van mij en Robbe Ghys. Dankzij hun voel ik me heel erg thuis in Rotterdam. Volgend jaar hoop ik hier in een regenboogtrui te rijden, met Wooning weer als sponsor.”

De Tour de France of de Ronde van Vlaanderen?

,,De Ronde van Vlaanderen. De aankomst is in Oudenaarde. Daar ben ik geboren en woon ik nu ook weer. Ik ken de streek op mijn duim, weet waar de wedstrijd over gaat. In de junioren ben ik ooit tweede geworden, bij de profs heb ik hem nooit gereden. Dat de winnaar van de Ronde vorig jaar hier rijdt (Niki Terpstra), dat vinden wij als Belgen echt fantastisch. En hij rijdt ook nog eens supergoed.”

TICKETS