7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Ahoy klaar voor bloedstollende finale

Ahoy klaar voor bloedstollende finale

07 Januari 2020

Wanneer is een zesdaagse tot het laatste moment zo spannend gebleven als deze keer in Rotterdam Ahoy? Met liefst zes koppels volop in de race voor de eindzege stevenen we af op een epische finale, waar Roger Kluge en Theo Reinhardt als leiders aan beginnen.

Kluge en Reinhardt deden op de vijfde dag uitstekende zaken door hun puntentotaal met ruim honderd punten op te vijzelen naar 314, mede dankzij overwinningen achter de derny en in de Supersprint. Ook waren de Duitsers opnieuw bij de les op de momenten dat de Gouden Buzzer klonk; de afgelopen dagen veroverden ze alleen al met de gouden tussensprints vijftig bonuspunten.

De Ketele en Ghys zijn de eerste achtervolgers in de stand. Net als Kluge en Reinhardt staan zij weliswaar in de nulronde, maar de wereldkampioenen hebben een straatlengte voorsprong in puntenaantal. De Belgen moeten dus aanvallen om aanspraak te blijven maken op eindwinst. Stroetinga en Havik staan op de drempel van de nulronde want ze hebben nog slechts zes punten nodig om de kaap van 300 punten te slechten.

Tot aan de finale koppelkoers geldt namelijk dat elke keer dat de teams honderd punten verzamelen, verdienen zij een ronde bonus. En op die manier hebben ook de koppels Keisse-Terpstra en Van Schip met De Pauw de nulronde en de eindzege in het vizier.

 

Keisse, Terpstra en De Pauw kennen de smaak van winst in Rotterdam en weten dus wat ze te doen staat op de laatste dag. Of kan Sebastián Mora, vier jaar geleden winnaar in Ahoy, met Max Beyer de koers op zijn kop zetten?

 

Sprint Cup

In de Sprint Cup toonde Harrie Lavreysen zijn klasse. Tot op de duizendste seconde reed hij even hard als bij zijn baanrecord vorig jaar: 9,906. Jeffrey Hoogland was de tweede man die ooit in Ahoy onder de 10 seconden dook: 9,914. Mateusz Rudyk en Tomáš Bábek zijn dé bazen van de week op de teamsprint. Gisteren zetten ze het baanrecord over 400 meter: 20,289! Kan het in de finale nóg sneller en voor het eerst onder de 20 seconden?

 

Na vijf dagen heeft zich een nieuw koppel bovenaan het klassement van de Talents Cup gemeld. De Belgen Fretin en Deweirdt lossen de Duitsers Happke en Augenstein af. Op plaats drie en vier staan Ruijmgaard-Prokopyszyn en Heijnen-Hoppezak ook nog dichtbij.

TICKETS