7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Beyer vormt koppel met Mora

Beyer vormt koppel met Mora

30 December 2019

Albert Torres zal niet meedoen aan de 38e editie van de Wooning Zesdaagse. Hij is onvoldoende hersteld van zijn crash op de Madison vier weken geleden tijdens wereldbekerwedstrijden in Hong Kong. Hij wordt vervangen door Maximilian Beyer, regerend Duits kampioen op de scratch en koppelkoers. 
 

De renner stapte pas gisteren voor het eerst weer op de fiets. Wedstrijdleider Peter Schep: "Het is wel een kleine aderlating om een van je oud-kampioenen definitief te zien afvallen. We hebben het lang aangekeken, maar ondertussen ook gezocht naar een nieuwe maat voor Sebastían Mora”. De nieuwbakken Movistar-renner die in 2019 Europees kampioen werd op de scratch, zal vergezeld worden door de 26-jarige Duitser Maximilian Beyer, regerend Duits kampioen op het omnium en koppelkoers (samen met Reinhardt) en bronzen medallist op dezelfde discipline met eveneens Theo Reinhardt tijdens het afgelopen EK baanwielrennen in Apeldoorn. "Een renner met duidelijke capaciteiten. Of hij een goed tandem zal vormen met Mora is te bezien. Ze zullen een avondje aan elkaar moeten wennen. Beyer is heel rap, dus een mooie combi met Mora. In ieder geval is hij gedreven om zich in Rotterdam te manifesteren. Als het klikt met Mora, hebben we er een sterk, aanvallend koppel bij”.

 

Toppers in vorm
Met de vorm van podiumkandidaten Keisse-Terpstra en Havik-Stroetinga zit het ondertussen wel snor. De eerste wonnen afgelopen weekend op eclatante wijze de 100 KM Madison in Kopenhagen en reden daar een stokoud record uit de boeken dat al sinds 1960 stond. Iljo Keisse en Niki Terpstra raffelden met een gemiddelde snelheid van 54,14 km per uur de honderd kilometer af in een tijd van 1:50:50; bijna 2 minuten sneller. Yoeri Havik en Wim Stroetinga, de afgelopen twee jaar op het podium, zijn er eveneens op gebrand om hun naam op de winnaarsring in Ahoy te krijgen. Dat onderstreepten ze nog maar eens afgelopen weekend door in Alkmaar de koppelkoers winnend af te sluiten. Jan-Willem van Schip werd er, met Roy Pieters, tweede, won een week eerder het NK Omnium en krijgt in Rotterdam huidig Belgisch kampioen op de Madison, Moreno De Pauw aan zijn zijde.

 

En wat te denken van de lokale Rotterdamse topper Maikel Zijlaard, die afgelopen weekend zijn eerste NK goud bij de elite ophaalde door te zegevieren op de individuele achtervolging. Kan hij samen met Ramon Sinkeldam nog een uitdager zijn voor andere podiumkandidaten als de De Ketele - Ghys en de wereldkampioenen Kluge - Reinhardt?

 

Sprintspektakel in Ahoy
Naast de duuronderdelen van Wooning Zesdaagse treden ook de Nederlandse matadoren op de sprint van 2 t/m 7 januari aan in Rotterdam Ahoy. Nederlands kampioen op de keirin Harry Lavreysen vormt tijdens de GPN/Provato Sprint Cup een team met Sam Ligtlee, die NK zilver won op de kilometer. Zijn nemen het op tegen de zeer gerenommeerde sprintkanonnen Jeffrey Hoogland en Roy van den Berg en de buitenlandse uitdagers Mateusz Rudyk en Tomás Bábek. In opmaat naar de Olympische Spelen in Tokio is Rotterdam een eerste testcase van de rappe mannen, die zich graag weer eens aan het Nederlandse publiek tonen en m.n. het baanrecord als inzet van hun strijd zullen zien.

TICKETS