7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Koningskoppel kleurt Ahoy geel

Koningskoppel kleurt Ahoy geel

03 Januari 2020

Een goed begin is het halve werk, moeten Niki Terpstra en Iljo Keisse hebben gedacht. Op dag één van de Wooning Zesdaagse dubbelden zij het hele veld en staan daardoor aan de leiding.

Terpstra en Keisse trokken gisteravond meteen de aandacht naar zich toe, niet in de laatste plaats door de gele trui, die voor het eerst haar intrede doet in Rotterdam Ahoy. Dat de volleerde tandem raad weet met druk, blijkt wel uit hun rapportcijfers in de Maasstad: vierde in 2012 en daarna drie eindzeges op rij. Nu vormen ze opnieuw een koppel en, hoewel verwacht werd dat ze een nieuwe overwinning niet in de schoot geworpen zouden krijgen, gaven ze meteen hun visitekaartje af.

In de eerste onderdelen van de openingsdag had het koppel telkens al punten weten te pakken en toonde zich daarmee direct ambitieus, nog voor de lange jacht. Daarin trachtten eerst al Maximilian Beyer en Sebastián Mora een ronde te pakken, even later gevolgd door Moreno De Pauw en Jan-Willem van Schip. Het was echter de demarrage van Terpstra en Keisse, die na ruim een kwartier Rotterdam Ahoy op haar grondvesten deed schudden.

De wielervedetten pakten snel voorsprong en vonden even later de staart van de andere koppels. De scheepstoeter bulderde over de piste en bezegelde hun rondewinst. Het bleek de beslissende zet in de koers, die ze behalve de winst ook de leiding in de stand bezorgde. In de resterende onderdelen kwam hun koppositie niet meer in gevaar, waardoor Terpstra en Keisse zich in de gele trui mochten hullen. En zo pakten ze de draad op waar ze vijf jaar geleden waren gebleven.

Toch kan het koppel zich nog niet rijk rekenen: ze hebben wel een ronde voorsprong, maar qua punten doen Wim Stroetinga en Yoeri Havik en ook Jasper De Butst en Tosh Van der Sande het vooralsnog beter.

GPN/Provato Sprint Cup
Harrie Lavreysen en Sam Ligtlee leiden in de Sprint Cup. De tgv's in het mandarijn-oranje wonnen de Keirin en het sprinttoernooi. Ook werd een baanrecord gereden; Mateusz Rudyk en Tomáš Bábek zetten in de teamsprint de tijd stil na 21,086 seconden en verbeterden daarmee de tijd die Grégory Baugé en Teun Mulder tien jaar terug afklokten (21,484).

Luca Felix Happke en Moritz Augenstein, winnaars van vorig jaar, voeren in de Hart van Holland Talents Cup opnieuw de stand aan.

TICKETS