6 - 11 DECEMBER 2022

Nieuwsitems

Nieuw klassement bij start finale 38e Wooning Zesdaagse

Nieuw klassement bij start finale 38e Wooning Zesdaagse

07 Januari 2020

De strijd om het geel vergt zijn tol


Waar Theo Reinhardt gisteren na de huldiging al aangaf zich ziek te voelen, is zojuist duidelijk geworden dat hij niet meer aan de start zal verschijnen. Na eerder Jasper De Buyst verliest de Wooning Zesdaagse dus voor de tweede dag op rij een van zijn gele trui-dragers. 

Gevolg is dat de teams van Van der Valk Hotel Ridderkerk en BMW-MINI Dubbelsteyn worden samengevoegd tot een nieuw koppel, dat zal starten in het shirt van de laatstgenoemde. De nieuwe ploeg ontstaat volgens de regels van de UCI die verder voorschrijven dat er 1 ronde van de hoogst geplaatste wordt afgetrokken en dat het gemiddeld aantal punten van beide ploegen telt.

Dit betekent dat er aan het begin van dag 6 een nieuw algemeen klassement is, dat wordt aangevoerd door de Belgen Kenny De Ketele en Robbe Ghys, die in het geel zullen vertrekken.

 

De nieuwe top 6  in het algemeen klassement aan begin van dag 6 van de 38e Wooning Zesdaagse:

  1. De Ketele - Ghys: 0 ronde - 200 punten
  2. Stroetinga - Havik: 1 ronde - 294 punten
  3. Kluge - Van der Sande: 1 ronde - 280 punten
  4. Keisse - Terpstra: 1 ronde - 262 punten
  5. Van Schip - De Pauw: 1 ronde - 186 punten
  6. Beyer - Mora: 1 ronde - 122 punten

 

Tot aan de finale koppelkoers kunnen teams een bonusronde verdienen als ze door de honderdpuntengrens heen gaan. Er zijn voor de finale nog vier races te rijden met 20 punten voor de winnaar (e.v. 12, 10, 8, 6, en 4 punten). Naast de individuele tijdrit, dernywedstrijd en de koppelafvalkoers staat ook een koppelkoers op het programma waar 10 bonuspunten te verdienen zijn voor het algemeen klassement.

Om 22.00 uur start de finale. De laatste koppelkoers over 50 minuten + 50 ronden waarbij om de tien ronden wordt gesprint voor 10, 6, 4 en 2 punten en waar geen bonusronden meer te halen zijn. Rond 23.00 uur vanavond weten we wie de eer te beurt valt om door Nederlands laatste tourwinnaar Joop Zoetemelk en wethouder Sven de Langen gehuldigd te worden tot eindwinnaar van de 38e Wooning Zesdaagse.