7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Nog veel koppels in de race om het geel

Nog veel koppels in de race om het geel

05 Januari 2020

Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande snijden als leiders de laatste twee dagen van de Wooning Zesdaagse aan. De strijd is echter nog verre van beslist met liefst vijf koppels in dezelfde ronde.

 

Bicycle, bicycle, bicycle. Queen kon het door de geluidsinstallatie van Rotterdam Ahoy niet beter verwoorden: de grote winnaar van de vierde dag van de Wooning Zesdaagse was de wielersport. Na de intensieve derde dag was de verwachting dat de koppels zich op de kortere zondag wat zouden inhouden. Meerdere koppels hadden echter een ander scenario in gedachten. De teams grepen de koppelkoers over 35 minuten namelijk vrijwel vanuit de start bij de strot.

 

Meerdere tandems kozen de aanval en brachten op die manier ook leiders Jan-Willem van Schip en Moreno De Pauw even aan het wankelen. Door alle versnellingen lag het tempo ijzingwekkend hoog, maar het zou tot de slotminuten duren vooraleer een koppel rondewinst zou behalen. Max Beyer en Sebastián Mora dubbelden het peloton en zouden de koppelkoers winnen. Doordat ze daarmee ook de kaap van honderd punten slechtten, verdienden ze er een bonusronde bovenop.

 

De Buyst en Van der Sande waren eerder op de dag al de winnaars van de Supersprint en dat bleek een voorbode voor de rest van de avond, want in de koppelkoers gingen zij zelfs door de 200 puntengrens en werden zo, naast Van Schip - De Pauw en Beyer - Mora het derde koppel in de nulronde. Ze zetten hun koppositie in de verf door vervolgens de Houcon Derny-wedstrijd te winnen.

 

Dat het nog spannender kon, bleek wel later op de middag toen ook Roger Kluge - Theo Reinhardt en Iljo Keisse met Niki Terpstra zich in de nulronde reden. Wat betreft puntenaantal gaan De Buyst en Van der Sande op dit moment voorop in de strijd en dragen daarom de gele leiderstrui.

 

Sprint Cup
In de GPN Provato Sprint Cup zetten Mateusz Rudyk en Tomás Bábek hun vrijdag gereden record op de teamsprint nog eens scherper (20,680 seconde), maar bleef het team van Jeffrey Hoogland en Roy van den Berg aan de leiding. In de Hart van Holland Talents Cup staan de Duitsers Luca Felix Happke en Moritz Augenstein ook na dag vier fier bovenaan. Ze gingen als het eerste team door de 100 puntengrens, maar er zijn zeker nog drie teams dicht in hun kielzog.

TICKETS