7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Poolse ras-pistiers naar Wooning Zesdaagse

Poolse ras-pistiers naar Wooning Zesdaagse

18 Oktober 2019

Het Poolse koppel Daniel Staniszewski en Wojciech Pszczolarski zal aan de start van de 38e editie van de Wooning Zesdaagse verschijnen en meestrijden voor de zege.
 

De komst van het Poolse koppel past volgens mede-wedstrijdleider Peter Schep precies bij de filosofie van de Wooning Zesdaagse. "Wij streven ernaar om het deelnemersveld zeer divers te maken”, legt de voormalig wereldkampioen puntenkoers uit. "Daarbij proberen we echte pistiers, die tijdens de zesdaagsen en kampioenschappen uitblinken, aan te vullen met sterke wegrenners, die een flinke brok baanervaring in huis hebben.”

Poolse ras-pistiers
Het andere gecontracteerde team bestaat uit de eerder genoemde ras-pistiers. Het Poolse koppel Staniszewski en Pszczolarski is volgens Schep dan misschien nog niet zo bekend bij het grote publiek, maar in de baanwereld hebben beide hardrijders al een flinke reputatie en erelijst opgebouwd. Zo behaalde Staniszewski (22) dit jaar onder meer de bronzen medaille op het onderdeel omnium tijdens de Europese Spelen in Minsk en werd Pszczolarski (28) Europees kampioen puntenkoers in Glasgow; een titel die hij in 2015 ook al binnensleepte.

Schep: "We zien die jongens nu steeds vaker in het zesdaagse circuit en dat is heel positief. Ze rijden onbevangen en met veel strijd en hebben er lak aan wie de 'grote jongens’ zijn in het peloton. Die manier van koersen zien wij graag.”

TICKETS