7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Regels algemeen klassement vereenvoudigd

Regels algemeen klassement vereenvoudigd

02 December 2019

De opzet van het algemeen klassement voor de Wooning Zesdaagse is vernieuwd! Elk onderdeel telt voortaan even zwaar mee qua punten, zowel bij de teamonderdelen als de individuele nummers. Win je een onderdeel dan win je 20 punten. Nummer twee pakt 12 punten, nummer drie 10 punten en voor vier t/m zes zijn er resp. 8, 6 en 4 punten.

Alleen tijdens de koppelkoers zijn er bonuspunten te verdienen (10 pnt) voor de winnaar van de gouden tussensprint. Telkens als een koppel 100 punten haalt, verdient het een bonusronde. Want 'ronden voorsprong' zijn en blijven belangrijker dan punten. Aan het einde van de dag wordt het tweetal dat dan bovenaan het algemeen klassement staat gehuldigd met een gele trui.

Op de finale dag is er geen gouden tussensprint en blijven de regulier klassementsprints in tact waarbij respectievelijk 10, 6, 4 en 2 punten te halen zijn.

De bonusronde die te verdienen was in het aparte klassement voor de derny-wedstrijden is vervallen.

Elke dag worden de leiders in het algemeen klassement gehuldigd met een gele trui, waarin in de dag erna gereden wordt. Het koppel dat aan het einde van de Wooning Zesdaagse de meeste ronden voorsprong heeft (en de meeste punten), wint de trofee en de Wooning Zesdaagse.

 

TICKETS