7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Spaanse en Belgische favorieten naar Wooning Zesdaagse

Spaanse en Belgische favorieten naar Wooning Zesdaagse

04 Oktober 2019

De eerste twee koppels van de Wooning Zesdaagse zijn door wedstrijdleiders Michael Zijlaard en Peter Schep vastgelegd. Met de Spaanse oud-winnaars Sebastián Mora en Albert Torres en het Belgische koppel Kenny de Ketele en Robbe Ghys melden zich meteen twee kandidaten voor de eindzege in Rotterdam Ahoy. De Wooning Zesdaagse vindt plaats van 2 t/m 7 januari 2020.

Mede-wedstrijdleider Zijlaard is verheugd dat hij al in een vroeg stadium deze twee topteams heeft kunnen vastleggen. "Nu het wegseizoen op zijn einde loopt, beginnen voor ons de spannende tijden van onderhandelen met de renners”, legt hij uit. "Ik ben blij dat Mora en Torres weer naar Rotterdam Ahoy komen, want het is altijd speciaal om koppels - die al met hun namen op de winnaarsring staan - aan de start te krijgen.”

Revanche voor De Ketele
Kenny De Ketele won in 2018 samen met Moreno De Pauw de Wooning Zesdaagse en kwam in 2019 met Robbe Ghys als een van de favorieten naar Ahoy. Het duo kon echter hun naam nog niet bijschrijven op de erelijst van de Wooning Zesdaagse. Een nare valpartij van De Ketele - waarbij hij zijn sleutelbeen brak - gooide roet in het eten. Zijlaard: "Ik weet zeker dat Kenny met veel motivatie en revanchegevoelens naar Rotterdam komt in januari. Dat is mooi, want - gesteund door de in steeds grotere getalen aanwezige Belgische supporters - belooft dat een spannende strijd te worden met de overige topkoppels, waarmee we nu druk bezig zijn.” De Vlamingen Kenny De Ketele en Robbe Ghys hebben inmiddels een indrukwekkende palmares en zijn momenteel de trotse Europese kampioenen op de koppelkoers.

Voormalig Wooning Zesdaagse winnaars
De Spanjaarden Mora en Torres behoren al jaren tot de absolute top in de internationale koppelkoersen. Het duo werd in 2015 Europees kampioen en behaalde ook meermaals op de mondiale titelstrijd eremetaal. In 2016 waren ze de concurrentie de baas in de Wooning Zesdaagse. Eerder al maakte de organisatie van de Wooning Zesdaagse bekend dat Niki Terpstra de komende editie in Rotterdam Ahoy aan het vertrek zal staan.

Etalage van het baanwielrennen
Met aan de start zowel van de weg bekende coureurs als pistiers pur sang, die tegen elkaar uitkomen in koppelkoersen, derny-wedstrijden, tijdritten en op de sprint, is de Wooning Zesdaagse de Nederlandse etalage van het baanwielrennen. Ook de Nederlandse sprintelite is van dichtbij te bewonderen in een aanvullend sprintprogramma (de GPN/Provato Sprint Cup). Talenten onder de 23 jaar strijden er om de Hart van Hollands Talents Cup. Met een vernieuwde prijsstelling en tickets al vanaf 15 euro is de kaartverkoop nu van start via Ticketmaster: www.wooningzesdaagse.nl/tickets

TICKETS