7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Spanning aan de top

Spanning aan de top

04 Januari 2020

Jan-Willem van Schip en Moreno De Pauw maakten op de tweede dag indruk met rondewinst en de zege in de lange jacht. Als enige koppel uit de top vijf moeten ze de kaap van honderd punten nog slechten. Het staat echter nog dichtbij elkaar in de spits van het klassement.

 

Omdat de lange jacht liefst 45 minuten duurde, kregen de koppels de mogelijkheid om verschillen te maken op een presenteerblaadje aangeleverd. De beginfase werd door Moreno De Pauw en Jan-Willem van Schip meteen aangegrepen om de aanval te kiezen, en met succes. Binnen geen tijd hadden zij de staart van het peloton beet en toen de roemruchte scheepstoeter door Ahoy schalde, was hun rondewinst bezegeld.

 

Zij kwamen zo in dezelfde ronde terecht als klassementsaanvoerders Iljo Keisse en Niki Terpstra. Het leidende duo had ook te duchten van Roger Kluge en Theo Reinhardt, die slag om slinger de aanval kozen. Tevens pakten de Duitsers de volle tien punten bij de gouden tussensprint. Na deze koppelkoers voerden Keisse en Terpstra wel nog de stand aan, met op het vinkentouw een hele ris koppels. Bovendien ging de 100 puntengrens een rol spelen.

 

Yoeri Havik en Wim Stroetinga slechtten later op de avond als eersten die kaap en versierden zo een bonusronde. Zo voerden ze korte tijd het klassement aan, totdat Keisse en Terpstra eveneens de puntengrens doorbraken. Met Kluge - Reinhardt en Jasper De Buyst met Tosh Van der Sande hebben nog twee koppels inmiddels meer dan honderd punten. Van Schip en De Pauw moeten, ondanks hun zege in de koppelkoers, hun bonusronde nog verdienen.

 

Vaststaat dat bij aanvang van de derde dag een hele kudde renners in de nek van koplopers Keisse en Terpstra hijgt. Een veelbelovend gegeven met het weekend in het vooruitzicht!

 

Sprint Cup

Het klasseverschil bij de sprinters in de GPN/Provato Sprint Cup is al evenmin groot. Harrie Lavreysen en Sam Ligtlee hebben een punt voorsprong op Hoogland-Van den Berg en twee punten op Rudyk en Tomáš Bábek.

 

Talents Cup

In de Hart van Holland Talents Cup voor renners onder 23 behielden de Duitsers Luca Felix Happke en Moritz Augenstein ook de leiding. Ze worden met slechts twee punten achterstand op de voet gevolgd door het Nederlands-Poolse koppel Ruijmgaard-Prokopyszyn en Fretin-Deweirdt uit België.

TICKETS