7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Titanenstrijd wereldkampioenen sprint

Titanenstrijd wereldkampioenen sprint

22 November 2019
Tijdens de Wooning Zesdaagse zullen maar liefst drie wereldkampioenen gaan strijden om de GPN/Provato Sprint Cup. Voor Jeffrey Hoogland, Roy van den Berg en Harrie Lavreysen een belangrijk testmoment in aanloop naar de Olympische Spelen van Tokio en een kans voor het publiek om deze meervoudig titelhouders in eigen land in actie te zien. De Wooning Zesdaagse vindt van 2 t/m 7 januari plaats in Rotterdam Ahoy. 

De Nederlandse sprintelite is al jaren absolute wereldtop. Tijdens het laatste WK in Polen pakte Oranje zelfs goud op zowel de teamsprint, individuele sprint en de keirin. Het was dan ook voor wedstrijdleider Michael Zijlaard niet eenvoudig om een landenteam te vinden dat het niveau van onze landgenoten kan benaderen. "Daarom hebben we dit jaar afgezien van deze formule”, legt hij uit. "Er wordt nu gestreden met tweetallen op de teamonderdelen als aanvulling op de individuele sprintnummers.”

Wedstrijdleiders Michael Zijlaard en Peter Schep wisten voor de Wooning Zesdaagse de wereldkampioenen Jeffrey Hoogland, Roy van den Berg en Harrie Lavreysen vast te leggen. Sam Ligtlee (Europees kampioen teamsprint beloften 2019) en de Poolse en Tsjechische talenten Mateusz Rudyk en Tomas Babek completeren het deelnemersveld voor het sprintprogramma van de Wooning Zesdaagse. Zijlaard: "We hebben duidelijk gekozen voor de individuele klasse van de sprinters. Er zal een titanenstrijd plaatsvinden tussen deze wereldtoppers, waarbij met name het baanrecord een groot doel zal zijn. De afgelopen jaren werd het 200 meter-record namelijk steeds verbeterd, wat erop duidt dat het echt een prestige-ding is voor die jongens.” 

Naast vier landgenoten komt er dus ook een Pools-Tsjechisch duo naar Rotterdam Ahoy. Volgens Zijlaard een duo dat echt kan meedoen om de prijzen. "Ze hebben op de wereldbekers bewezen dat ze van een heel hoog niveau zijn en vooral op de baanronde hoge ogen gooien. Daarom hebben we ditmaal ook twee tijdritonderdelen tijdens de Wooning Zesdaagse: 200 en 400 meter met vliegende start. Verder worden er individuele sprintnummers verreden en staat de keirin uiteraard ook op het programma.” Zijlaard denkt dat de Wooning Zesdaagse een perfect moment is voor deze wereldtoppers om de benen goed te testen richting de Olympische Spelen van Tokio. "Het is het eerste testmoment in een belangrijk jaar. Ik verwacht dan ook dat de sprinters uiterst gemotiveerd aan de start staan.”
TICKETS