7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Van Schip en De Pauw draaien de rollen om

Van Schip en De Pauw draaien de rollen om

05 Januari 2020

Jan-Willem van Schip en Moreno De Pauw zijn de nieuwe leiders in de Wooning Zesdaagse. Dankzij een subliem optreden in de lange jacht zetten zij gisteren de wedstrijd op zijn kop.

Peter Schep, die met Michael Zijlaard de wedstrijdleiding voert, voorspelde het al: met honderd minuten koppelkoers zou de derde dag uitdraaien op een slijtageslag. "Dan worden de jongens van de mannen gescheiden." De eerste jacht over veertig minuten schudde het klassement meteen op, doordat de koppels Kluge-Reinhardt en De Buyst-Van der Sande rondewinst pakten. Daarmee kwam de gele trui van Iljo Keisse en Niki Terpstra op de tocht te staan.

Toen moest het hoogtepunt van de avond, de koppelkoers XL, nog beginnen. De toevoeging van de laatste letters was veelzeggend, want de wedstrijd duurde liefst een uur. Aanvallen was het codewoord voor koppels met ambities. Eerst gingen Wim Stroetinga en Yoeri Havik op zoek naar rondewinst. Het Nederlandse koppel reed lange tijd voor het peloton uit, maar moest uiteindelijk zich weer laten inrekenen.

De echte klapper werd gemaakt door Jan-Willem van Schip en Moreno De Pauw. Toen het sein voor de gouden tussensprint klonk, demarreerden ze in de jacht op de tien bonuspunten voor het algemeen klassement. Na de gewonnen tussensprint bleef het gelegenheidskoppel 'boren' op weg naar rondewinst. Die werd na enige tijd veiliggesteld. Het spel was op de wagen, maar Van Schip en De Pauw hadden de boel onder controle en trokken het tafellaken naar zich toe.

Hun voorsprong in het klassement is wel nog broos met liefst vier koppels op een ronde, waarbij met name De Buyst en Van der Sande fors zijn opgerukt.

Sprint Cup
In de GPN Provato Sprint Cup namen de Nederlandse wereldtoppers op dag drie wat afstand van hun buitenlandse opponenten. Aan de leiding staan momenteel Jeffrey Hoogland en Roy van den Berg, maar hun voorsprong op Harrie Lavreysen en Sam Ligtlee is slechts 3 punten.

 

Luca Felix Happke en Moritz Augenstein beginnen vandaag opnieuw als leiders aan de Hart van Holland Talents Cup.

TICKETS