7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Van Schip met De Pauw aan start

Van Schip met De Pauw aan start

01 November 2019

Wereldkampioen puntenkoers Jan-Willem van Schip rijdt tijdens de Wooning Zesdaagse met oud-winnaar Moreno de Pauw. De markante Roompot-Charles renner vindt in de Belgische routinier een zeer gedreven coureur, die op zijn tweede zege in Rotterdam aast. Het duo gaat 'kneiterhard rijden' voor sponsor Freight Line Europe. De Wooning Zesdaagse wordt verreden van 2 t/m 7 januari in Rotterdam Ahoy.


"We zijn heel blij dat Jan-Willem weer naar de Wooning Zesdaagse komt”, zegt mede-wedstrijdleider Peter Schep over de komst van de 25-jarige coureur die volgend seizoen de kleuren van Beat Cycling verdedigt. "Hij was met zijn aanvalsdrift bij de vorige Wooning Zesdaagse een absolute smaakmaker en op het afgelopen EK in Apeldoorn was hij zelfs een van de grote sterren. We wilden dan ook een maat voor Jan-Willem, die sterk genoeg is om samen met hem voor de overwinning te gaan.”


Die maat wordt dus de 28-jarige Sport Vlaanderen-Baloise-renner Moreno De Pauw die samen met zijn landgenoot en ploegmaat Kenny de Ketele zeven zesdaagsen won, waaronder in 2018 die in Rotterdam Ahoy. Schep: "Moreno is een echte zesdaagse-specialist met veel ervaring en een sterk eindschot. Samen met Jan-Willem is hij zeker kandidaat om de Wooning Zesdaagse te winnen. Hij heeft in zijn aangekondigde slotjaar als prof in ieder geval ambitie genoeg, want dit weekend start hij met Niki Terpstra ook al als favoriet in de Wielerdriedaagse van Alkmaar.”


Schep, die met eigen ogen Van Schip onlangs in Apeldoorn de zilveren medaille op de puntenkoers zag grijpen, hoopt dat de 'oranjekoorts' die in het Omnisport woekerde, over zal slaan naar Rotterdam Ahoy. "Het was fantastisch om te zien hoe het publiek achter de Nederlandse renners in het algemeen en Van Schip in het bijzonder ging staan. Je merkt dat hij een populaire coureur is geworden, die niet alleen meer bij enkel de echte kenners bekend is. Dat is mooi om te zien en goed voor de Nederlandse baansport.” 


Voor deelname aan de Wooning Zesdaagse 2020 werden eerder al bevestigd: Niki Terpstra, Wim Stroetinga-Yoeri Havik, Kenny De Ketele-Robbe Ghys (BEL), Daniel Staniszewski-Wojciech Pszczolarski (POL) en Albert Torres-Sebastían Mora (SPA). In de loop van november zal het volledige rennersveld bekend worden.


www.wooningzesdaagse.nl

TICKETS