Nieuwsitems
Terpstra had een speciale avond

"Yoeri was super, ik ging lekker. Hopelijk morgen ook!”

11 December 2022

Voor Niki Terpstra was de vijfde avond van de 39e Wooning Zesdaagse een speciale. Deze dag stond namelijk in het teken van zijn afscheid als professioneel wegwielrenner en daar hadden organisatie, familie en vrienden een mooi programma voor samengesteld. Aan het eind van de avond mocht hij bovendien samen met koppelgenoot Yoeri Havik de gele trui ophalen, omdat ze de leiding in de zesdaagse hadden heroverd.

"Het was een heel bijzondere avond. Mooier had ik het niet kunnen inschatten”, zei Terpstra na afloop van de vijfde avond. "We hadden ook nog eens een superkoers en dan zo’n mooie ceremonie met al dat publiek en belangrijke mensen voor me… Dat is heel speciaal en heel mooi. Ik was nog steeds heel erg op de koers gefocust - over de randzaken heb ik me niet zo drukgemaakt. Ik had er alle vertrouwen in dat het goed zou komen. Dat is zeker zo geweest. Het was heel tof.”

Met name Ramona, de vrouw van Terpstra, had veel geregeld rond de feestelijkheden voor het afscheid. Daardoor konden Terpstra zelf en zijn koppelgenoot Havik zich concentreren op de koers. "We moesten nog een ronde goedmaken. Het is belangrijk dat het vandaag al gelukt is, want anders zouden de anderen morgen echt kunnen verdedigen. We voelden ons de hele week heel sterk, maar je moet die ronde maar goedmaken. Dat is nu alvast gelukt.”

Zo’n speciale avond geeft Terpstra veel vertrouwen voor de laatste dag. "Als leider de laatste dag ingaan is top. Maar goed, we hebben de gele trui ook al twee dagen gehad en toen voelden we ook hoe zwaar het was om hem te verdedigen. Maar ik heb veel moraal getankt na vanavond. Yoeri was super, ik ging lekker. Hopelijk morgen ook!”

Sinds dit jaar eindigt de Wooning Zesdaagse van Rotterdam op zondag. Het programma gaat om 13.00 uur van start.

TICKETS